The magnificent life of 2 young and brave hearted

The magnificent life of 2 young and brave hearted

Orvosnál

2010. február 16. - minnie_katie

Nagy nehezen rászántam magam, hogy elmenjek orvoshoz, 3 hétig győzködtem magam, ha kicsit többet pihenek, akkor minden rendben lesz. Hát nem... Régi körzeti orvosom Mária már nyögdíjas lett, az új Máriát meg nem is láttam még. És ismerettségünk most sem kötetett meg, mivel őt tegnap Doktor Béla helyettesítette.

Íme a 2,5 perces vizsgálat hiteles története: Belépek, meglátom dr. Bélát (már itt gyanakodnom kellett volna). Képzeljetek el egy 50 év körüli, gyér hajjal rendelkező őszes, bazi nagy lencsés szemüveget viselő mukit, aki pedofilosan felteszi a nagy kérdést, hogy mi szél hozott ide. Kapásból azt kellett volna válaszolnom, hogy baszd meg öreg tippeljél...vagy kíváncsi voltam a  a régi dokim helyettesének helyettesére ill most durva jó idő van, gondoltam kiíratom magam két hétre, és leugrom a Balcsira fürcsizni egy kicsit.

De inkább elmondtam, hogy mi a nyügöm, 3 hete hol így hol úgy vagyok, fejfájás, nátha, köhögés, hőemelkedés. Kérdezi milyen az orrváladékom, mondom vízes, feláll meghallgatja a tüdőmet, kibontja a spatulát, hogy megnézze milyen a torkom, de nem használja. Én ülök ő állva belenéz a számba, anélkül hogy lehajolna és közli a torkom piros... na apukám most újat mondtál...

Visszaül és összefoglalja a kórképemet:2! hete nem gyógyuló fertőzés, orrváladék sűrű!, nem! köhög, láza nincs!, tüdőhang normál, torok piros! - levonja a következtetést KEZDŐDŐ homloküreg-gyulladás...

Jézus szíve 3 hete kezdődik ez a gyulladás, akkor hány hétig leszek még fosul amíg tart???Meg értem én hogy ő nem pszichiáter, hogy meghallgasson csak háziorvos, de azért mégis...Legalább felírt vmi gyógyszert gondoltam magamban.

A végén - most tartunk kb 2 perc 10 másodpercnél - kérdezi meddig akarok táppénzen lenni, a következő monológjával: "Na meddig vegyük táppénzre?? egy hét, két hét, három? nem a három az sok, kettő kevés, vagy az is sok? egy hét elég lesz??" és a szakavatott asszisztens kiírt 02.15.-től 02.20.-ig, magyarul én még szombaton is táppénzen vagyok...

Hazajöttem megnézem a neten milyen gyógyszert kaptam, hogy mire jó, a második mondatot, amit olvastam idemásolnám: mikobaktériumok okozta fertőzések; illetve más gyógyszerekkel kombinálva egyes fertőzések, illetve tovaterjedésük megelőzése AIDS-es betegekben

na schön...

Katie

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theflatearth.blog.hu/api/trackback/id/tr331762539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exhausted doll · http://exhausteddoll.blog.hu 2010.02.16. 12:11:05

Hát ez nem semmi..
kb ilyen az én háziorvosom is,elmegyek vizsgáljon meg,hisz egésznap lázas vagyok,s alig állok a lábamon,erre ő ad tuszint,ami köhögés ellen van..a torkomnak meg nurofent,ami nem ér semmit..
S persze 3 napra igazolást,ami alatt kb 1 napot ülök otthon,mivel egyiken elmentem hozzá,az utolsón pedig leckét kell pótoljak..
hát ez is schön

minnie_katie 2010.02.16. 20:10:45

whatdafa...
megbocsáss, de ÉN GYŐZKÖDTELEK HÁROM HÉTIG!!! És nehogy beszedd azt a gyógyszert. És van egy új kommentelőnk???

szeme közé, laposan! 2010.02.17. 15:33:03

A "na schön" is oda volt írva?

minnie_katie 2010.02.18. 18:19:35

@minnie_katie: igen Minnie van egy új kommentelőnk:), nagyszerű megfigyelés, reméljük befogadja az eddigi falka:)Falka befogadásra fel!

puszi Katie

naffa 2010.02.19. 15:01:58

Azon gondolkoztam, hogy vajon van-e összefüggés Katie "betegsége" és a téli olimpia kezdete között? :) Katie, ha visszamész a dokihoz irasd ki magad még egy hétre, nehogy már az éjszakába nyúló közvetítések miatt kimerülten kelljen munkába menned, vagy épp a meló miatt ne tudd nézni azokat. :)

minnie_katie 2010.02.19. 19:49:30

@naffa: köszi a bizalmat
és visszautasítanám már a feltételezést is...:)szégyeld magad, ismerhetnél már annyira, hogy ha éjjel sportot akarok nézni akkor 1: nézek 2: nagy ívben leszarom hogy másnap melóban fáradt leszek

naffa 2010.02.20. 01:00:49

Viccnek szántam, naaaa! :) De ezt úgyis tudod Te is. :)
süti beállítások módosítása