Mivel Minnieke is elhelyezett egy engem fényező posztot a napokban, így már elmondhatjuk, hogy szépen körbe udvaroltuk/nyaltuk egymás a blogunkon...És ebben a posztban kapott említést méltán a tehénylepény nevű sütim, aminek a létrejöttét a hirtelen rámtört édeséhségnek és a viszonylag gyorsan és egyszerűen kivitelezhetőségnek köszönheti.
Az, hogy rámtört a vágy az édesség után nálam mindennapos(órás) esemény, csak éppen akkor találtam a spájzban 2 tábla csokit,vajat, cukrot, tojást, lisztet egy tálba beszórtam őket és beizzítottam a kézi mixer, aztán gondoltam egy nagyot elindultam a bárszekrény felé, szép csendesen óvatos mozdulattal leemeltem a rumos üveget, vigyázva nehogy megkoccanjanak az üvegek, mert faterom épp a sziesztát nyomta, és egy orosz filmben lévő tankcsatára nem ébredne fel, de ha lopom az szeszt a territóriumából, akkor egyből kipattan a szeme, lebukni meg nem jó, ez már süldő malac koromban is kiderült... párszor
Ja a recept lényege, hogy a rum mehet bele bátran, mert mi baj lehet:))), mondjuk 80-as Stroh rummal még nem próbálkoztam, de van egy kollegám aki sütni is Bacardit használ:) Tepsibe csak egy kanállal belecsapkodtam, és 20 perc múlva kész is volt, már zabálhattam melegen. Aki szemfüles annak feltűnhetett, hogy ez eddig úgy néz ki, mint az a kutyakaki, amit a rengeteg csontot zabáló ebek produkálnak, az autentikus tehénylepény kinézethez kakaóporral is kell operálni. Ma is sütöttem egy kisebb adagot (5 tepsi), kakaópor kimaradt, mert azt nem találtam, de a rumban megáztattam egy marék diót, majd miután a dió egy kicsit beszívta, rátöltöttem meg egy decit rumot a biztonság kedvéért...
Ma mást nem is fogok enni asszem, mert ma sorozatfinálénak szentelem drága? időmet, és a tehénylepény nem tudom a nyakamba burítani közben, nem úgy mint a töltött káposztát...persze ez nem velem történt meg
Katie